ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Γαλαντόμο το Δημόσιο: Ξοδεύει έως και 5.000 ευρώ για μια ανακοίνωση πρόσληψης! (26/5/08)


Aθήνα 26.5.2008, 22:10
Σε καιρούς «σφιχτής» δημοσιονομικής πολιτικής, όπως αυτοί που διανύουμε, μερικοί φορείς του δημόσιου τομέα επιμένουν να επιδεικνύουν... γαλαντόμο συμπεριφορά, κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα.

Αντί να δημοσιεύουν στις εφημερίδες περίληψη των προκηρύξεων πρόσληψης προσωπικού που εκδίδουν, όπως επιτάσσει ο νόμος, παραθέτουν σχεδόν ολόκληρο το κείμενο της προκήρυξης, που σε ορισμένες περιπτώσεις καταλαμβάνει τρεις σελίδες εφημερίδας ταμπλόϊντ και κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο γύρω στα 5.000 ευρώ! Και μη φανταστείτε τίποτα «μεγάλες» προκηρύξεις με χιλιάδες θέσεις, όπως αυτές που εκδίδει το ΑΣΕΠ, που και πάλι δεν δικαιολογούν έκταση μεγαλύτερη του ενός τρίτου της σελίδας, όπως αποδεικνύουν και οι δημοσιεύσεις της ανεξάρτητης αρχής. Συνήθως οι θέσεις τους μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Η δικαιολογία που συνήθως προβάλουν οι υπάλληλοι των... γαλαντόμων φορέων έχει να κάνει με τον όρο «περίληψη», στον οποίο δίνουν μια κάπως πιό... διευρυμένη ερμηνεία. Κι όταν τους ρωτάς «μα δεν έχετε δει τις ανακοινώσεις του ΑΣΕΠ», εισπράτεις μισόλογα και «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Προφανώς κάποιος πρέπει να τους... τραβήξει το αυτί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved