ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Διαγωνισμός εκπαιδευτικών: Φέτος... αυτοσχεδιάζουμε (26/6/08)


Αθήνα 26.6.2008, 15:34
Φόβους ότι ο γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη 5.730 εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία θα γίνει και πάλι με καθυστέρηση, όπως και όλοι οι προηγούμενοι, εκφράζουν πλέον ανοικτά στελέχη του ΑΣΕΠ, τα οποία «βλέπουν» πιθανό το ενδεχόμενο οι εξετάσεις να διεξαχθούν στις αρχές του νέου έτους.

Ήδη, οι ελπίδες του προέδρου του ΑΣΕΠ κ. Γιώργου Βέη για έκδοση της προκήρυξης μέσα στον Ιούνιο διαψεύστηκαν, αφού το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν έχει υποβάλει στην ανεξάρτητη αρχή αίτημα για τη σύνταξη της προκήρυξης, αλλά απαξιεί και να την ενημερώσει για θέματα του διαγωνισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη και τα οποία φτάνουν στα αυτιά των στελεχών της μέσω του Τύπου.

Ερήμην του ΑΣΕΠ και... ζηλώνοντας την δόξαν αυτού, το υπουργείο Παιδείας δείχνει σε αυτόν τον διαγωνισμό να τα παίρνει όλα πάνω του και να... αυτοσχεδιάζει, ακολουθώντας αποσπασματικό και αντίστροφο τρόπο δημοσιοποίησης του διαγωνισμού, που ήδη έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στους ενδιαφερόμενους. Αντί να ξεκαθαρίσει από την αρχή τα βασικά σημεία του και κυρίως το ποιοί μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτόν, επέλεξε να δημοσιοποιήσει πρώτα -και μάλιστα σε δύο δόσεις- την εξεταστέα ύλη και στη συνέχεια ορισμένες διευκρινήσεις, καθώς και τους κλάδους - ειδικότητες και τον αριθμό των θέσεων, αφήνοντας μέχρι σήμερα «στα μαύρα σκοτάδια» πολλούς ενδιαφερόμενους, κυρίως τεχνικών κλάδων και τμημάτων ΑΕΙ που αναμένεται να κατοχυρώσουν δικαίωμα συμμετοχής. Έτσι, παρατηρείται το πρωτοφανές φαινόμενο άλλοι υποψήφιοι να έχουν ξεκινήσει προετοιμασία για τις εξετάσεις και άλλοι να μην γνωρίζουν καν αν ο διαγωνισμός τους αφορά.

Όσο, πάντως, καθυστερεί η έκδοση της προκήρυξης τόσο απομακρύνεται ο χρόνος διεξαγωγής των εξετάσεων, δεδομένου ότι το πρόγραμμα του ΑΣΕΠ για το προσεχές φθινόπωρο είναι αρκετά «φορτωμένο» λόγω των τριών διαγωνισμών που έχει προγραμματίσει να διεξάγει και εδικότερα για την πρόσληψη μουσικών στα δημόσια σχολεία, τις εξετάσεις του τεστ και το διαγωνισμό για την πρόσληψη τελωνειακών, εφοριακών κ.λπ. στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved