ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Διχαστικό παραλήρημα υφυπουργού για τους καλύτερους


Αθήνα 7.4.2005
«Είμαστε οι καλύτεροι, τα δικά μας τα παιδιά είναι καλά παιδιά» και άλλα τέτοια διχαστικά και άκρως επικίνδυνα για μια δημοκρατική κοινωνία αποφθέγματα, περιείχε ο λόγος του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Αθανασίου Νάκου σε νομαρχιακή συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στα Γρεβενά στις 25 Μαρτίου.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Νάκος είχε μιλήσει για «απόδοση δικαιοσύνης στις προσλήψεις» για «αξιοκρατία που σημαίνει προβάδισμα στα δικά μας παιδιά», ενώ συνεχίζοντας απτόητος ισχυρίσθηκε ότι «αποδίδουμε δικαιοσύνη σε αυτούς που τόσα χρόνια κρατήθηκαν στα ψυγεία».

 

Ο… αποκαλυπτικός λόγος του κ. Νάκου, που ως γνωστόν κατέχει θέση σε ένα υπουργείο που καθορίζει εν πολλοίς τις προσλήψεις στο Δημόσιο, προκάλεσε ήδη έντονες αντιδράσεις αλλά και τριγμούς στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως ερμηνεύεται από πολλούς η απουσία του από την προκαθορισμένη σημερινή παρουσίαση σχεδίου νόμου της αρμοδιότητάς του.

 

Ο ίδιος σε μια προσπάθεια να «τα μπαλώσει» κάνει λόγο για παρεξήγηση και στρέβλωση της πραγματικότητας, μέσω δελτίου Τύπου που εξέδωσε πριν από λίγο και στο οποίο παρατίθεται και ο επίμαχος λόγος στα Γρεβενά.  

 

* Η «Ρ» εκτιμά ότι η ομιλία του κ. Νάκου είναι αποκαλυπτική των προθέσεων πολλών μελών της σημερινής κυβέρνησης για τις προσλήψεις, γι' αυτό και την παραθέτει αυτούσια.  

 

Η πλήρης ομιλία του κ. Αθανασίου Νάκου

«Με τον Χρήστο τον Φώλια μας συνδέουν πολλοί αγώνες. Μας έχουν αποκαλέσει και «στρατιωτικούς» μερικοί και αυτό γιατί δώσαμε αγώνα για να φθάσει η Νέα Δημοκρατία στο σημείο που είναι σήμερα. Γι’ αυτό και έχουμε και άριστη συνεργασία και κερδίζει ο Χρήστος ο Φώλιας, κέρδισε και τους άλλους στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και πήραμε άλλα 50 εκ. ευρώ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση από την ΣΑΤΑ και βοήθησε σε κάθε δύσκολη στιγμή, έχοντας τον άχαρο ρόλο να του ζητάνε λεφτά όλοι οι Υπουργοί. Έχοντας τον άχαρο ρόλο να λέει «όχι», όπως και εγώ έχω τον άχαρο ρόλο να λέω «όχι» στους Δημάρχους. Λες και δε θα ήταν καλύτερο για εμάς να ικανοποιούμε όλα τα αιτήματα των Δημάρχων, όλα τα αιτήματα των Νομαρχών. Κι όμως, οι επιταγές που έχουν αφήσει χωρίς αντίκρισμα είναι απερίγραπτες. Έχουμε εγκρίσεις στα χέρια μας για έργα και δαπάνες χωρίς να είναι εγγεγραμμένες οι πιστώσεις σε κανένα προϋπολογισμό. Έχουμε 800 εκ. ευρώ για το «Ελλάδα 2004» χωρίς να έχουν προνοήσει να υπάρχει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία. Έχουμε 273 εκ. ευρώ για δωρεάν αρωγή στους παλιννοστούντες. Εμείς μείναμε εκεί, πιστοί στη Νέα Δημοκρατία. Λυσσάξανε γιατί βάλαμε την συνέντευξη, στην αλλαγή του νόμου. Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν προσλαμβάνεσαι από βιογραφικό. Και βάλαμε την συνέντευξη για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Είχαμε το δικαίωμα να αλλάξουμε το νόμο. Εμείς δεν κάναμε όπως έκανε ο μακαρίτης ο Κουτσόγιωργας, που κατήργησε σε μία ημέρα όλη την ιεραρχία του Δημοσίου. Εμείς με νόμο, με κανόνες, με υπηρεσιακά, με διαδικασίες αποδίδουμε δικαιοσύνη. Δεν είναι ότι ευνοούμε δικούς μας. Αποδίδουμε δικαιοσύνη σε αυτούς, που τόσα χρόνια «κρατήθηκαν στα ψυγεία». Δεν είναι ότι ευνοούμε τους δικούς μας, που αλλάξαμε τον 2190, το Νόμο Πεπονή. Πρέπει να βρουν και τα δικά μας παιδιά ίσες ευκαιρίες, που ήταν αποκλεισμένα τόσα χρόνια. Και να σας πω κάτι, Φίλες και Φίλοι, είμαστε οι καλύτεροι. Τα δικά μας τα παιδιά είναι καλά παιδιά και αξιοκρατικές διαδικασίες σημαίνει προβάδισμα στα δικά μας τα παιδιά. Με αυτό τον τρόπο θα προχωρήσουμε. Κλείστε τα αυτιά σας στις Κασσάνδρες. Κλείστε τα αυτιά σας στην μεθοδευμένη προπαγάνδα. Έχουν και τα μέσα, έχουν και τα χρήματα που συσσώρευσαν όλα αυτά τα χρόνια από εσάς, από τον ιδρώτα το δικό σας και θα τα χρησιμοποιήσουν όλα αυτά.

Εμείς πρέπει να είμαστε ενωμένοι, πρέπει το ηθικό μας να είναι «βαρβάτο». Να είμαστε πάντα σε εγρήγορση και να ξέρετε κάτι, όλα αυτά τα χρόνια μαζί είμαστε, οι θέσεις εναλλάσσονται. Πριν από λίγα χρόνια εγώ και ο Χρήστος και ο Μιχάλης και ο Νίκος, οι συνάδελφοι στην Βουλή και στην Κυβέρνηση ήμασταν εκεί που κάθεστε εσείς. Μόνο, που κάποιοι από τα κάτω τραπέζια για λίγο χρονικό διάστημα, γιατί οι καρέκλες δεν «πιάνονται αγκαζέ» ούτε καταλαμβάνονται. Εσείς αποφασίζετε πως εναλλάσσονται οι καρέκλες».

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved