ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Δεν δίνουν βεβαιώσεις στα άτομα με αναπηρία (17/7/08)


Άθήνα 17.7.2008, 11:23
Τον κίνδυνο να αποκλειστούν τα άτομα με αναπηρία από την προκήρυξη των θέσεων του ν. 2643/98 εάν δεν πραγματοποιηθούν έκτακτες συνεδριάσεις  των υγειονομικών επιτροπών του ΙΚΑ, οι οποίες πιστοποιούν την αναπηρία τους και τους δίνουν σχετική βεβαίωση που καταθέτουν στις αρμόδιες υπηρεσίες ΟΑΕΔ προκειμένου να λάβουν μέρος στη διαδικασία, επισημαίνει με επιστολή της προς την υπουργό Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Η Συνομοσπονδία δέχεται καθημερινά καταγγελίες από άτομα με αναπηρία που προσφεύγουν στις επιτροπές του ΙΚΑ, ότι αυτές αδυνατούν να τα εξυπηρετήσουν καθώς συνεδριάζουν σε αραιά χρονικά διαστήματα και ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων προς εξέταση που τους έχει υποβληθεί. Κατόπιν αυτών η ΕΣΑμεΑ ζητεί από την κ. Πετραλιά την άμεση αποστολή εγκυκλίου για την πραγματοποίηση έκτακτων συνεδριάσεων, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όσα άτομα με αναπηρία κινδυνεύουν να αποκλειστούν από την προκήρυξη.

Η Proslipsis, που παρουσίασε πρώτη τη συγκεκριμένη διαδικασία τοποθετήσεων, είχε τότε επιστήσει την προσοχή των ατόμων με αναπηρία στο γεγονός ότι πρέπει να προμηθευθούν έγκαιρα τη βεβαίωση του ΙΚΑ. Δυστυχώς τα γεγονότα την επιβεβαιώνουν.

Πάντως, λόγω και του προβλήματος με τις βεβαιώσεις του ΙΚΑ, δεν είναι απίθανο να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων (λήγει στις 24 Ιουλίου), κάτι που συνηθίζεται άλλωστε στη συγκεκριμένη διαδικασία τοποθετήσεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved