ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
AΣΕΠ: Νοέμβριο τεστ και υπουργείο Οικονομικών, 2009 εκπαιδευτικοί (4/9/08)


Αθήνα 4.9.2008, 07:49
Τα δεδομένα από τα "ανοικτά μέτωπα" του ΑΣΕΠ, δια στόματος του προέδρου του κ. Γιώργου Βέη, έχουν ως εξής: Στις αρχές Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το τεστ, στο τέλος του ίδιου μήνα ο γραπτός διαγωνισμός του υπουργείου Οικονομικών και στις αρχές του νέου έτους -εκτός συνταρακτικού απροόπτου- ο διαγωνισμός των εκπαιδευτικών.

Κατά την προσωπική μας εκτίμηση είναι λίγο δύσκολο να διεξαχθούν δύο διαγωνισμοί τον ίδιο μήνα και μάλιστα όταν για τον έναν από αυτούς (το τεστ) θα χρειασθούν περίπου 10.000 επιβλέποντες, 800 εξεταστικά κέντρα και... 2.000 φωτοτυπικά μηχανήματα που... να δουλεύουν κιόλας, όπως επεσήμανε κι ο κ. Βέης σε πρόσφατη συνάντησή μας. Οπότε, ο γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη 877 υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών μάλλον θα πάει για αργότερα.

Όπως είναι γνωστό, η πρόσκληση για συμμετοχή στο τεστ γενικών γνώσεων και δεξιοτήτων έχει λήξει προ πολλού, με την υποβολή περίπου 170.000 αιτήσεων συμμετοχής, αριθμός που μάλλον θα ήταν μεγαλύτερος αν τα πρόωρα δημοσιεύματα που το ήθελαν να απευθύνεται σε παντογνώστες δεν αποθάρρυναν αρκετούς.

Ο περίφημος διαγωνισμός του υπουργείου Οικονομικών έχει μπει οριστικά σε τροχιά υλοποίησης, όπως γράφουμε και σε άλλες σελίδες. Η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί από το Εθνικό τυπογραφείο σε περίπου δέκα ημέρες, σημαίνοντας την έναρξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής. Όπως είπε ο κ. Βέης, οι εξετάσεις δεν θα περιλαμβάνουν θέματα ανάπτυξης αλλά μόνο ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών.

Στον άλλο μεγάλο διαγωνισμό, για την πρόσληψη 5.072 εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία, η κατάσταση παραμένει ομιχλώδης. Τα αργά αντανακλαστικά του υπουργείου Παδείας ήδη ανησυχούν το ΑΣΕΠ, που περιμένει τις τελευταίες κανονιστικές αποφάσεις για να προχωρήσει στη σύνταξη τριών ή τεσσάρων προκηρύξεων, λόγω των πολλών κλάδων - ειδικοτήτων (συνολικά 45) που περιλαμβάνει ο διαγωνισμός, και στη σταδιακή έκδοσή τους. Όλα πλέον δείχνουν ότι οι προκηρύξεις θα αρχίσουν να εκδίδονται από τον Οκτώβριο και οι εξετάσεις, για όλους τους κλάδους - ειδικότητες, θα διεξαχθούν μέσα στο 2009.

Τέλος, οι εξετάσεις για την πρόσληψη μουσικών στα δημόσια σχολεία -διαδικασία που είναι σε εξέλιξη- θα διεξαχθούν στις αρχές Οκτωβρίου, πάντα σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved