ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΕΠΟΠ: Έως 200 μονάδες θα δίνει η συνέντευξη
 


Αθήνα 4.5.2005
Γενναία πριμοδότηση εως και 200 μονάδες και συγχρόνως καθοριστικό προβάδισμα στην διεκδίκηση της θέσης θα δίνει στους υποψήφιους Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) η προσωπική συνέντευξη.

Αυτό προβλέπει προεδρικό διάταγμα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που τέθηκε σήμερα σε ισχύ, εισάγοντας και επισήμως τον θεσμό της προσωπικής συνέντευξης στις διαδικασίες επιλογής των Επαγγελματιών Οπλιτών των τριών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατού Ξηράς, Πολεμικού Ναυτικού και Πολεμικής Αεροπορίας).

Όπως αναφέρεται σε αυτό, η Επιτροπή Συνεντεύξεων θα είναι αρμόδια για την αξιολόγηση και τη βαθμολόγηση της εν γένει προσωπικότητας του υποψηφίου και της δυνατότητάς του να ανταποκριθεί στην άσκηση των καθηκόντων, με τα οποία συνδέεται άμεσα η θέση που πρόκειται να καταλάβει ως Επαγγελματίας Οπλίτης. Ειδικότερα, θα αξιολογεί και θα βαθμολογεί την εμφάνιση, την παράσταση, την ικανότητα αντίληψης, τις γνώσεις και τις δεξιότητες που είναι συναφείς με την ειδικότητα και το στρατιωτικό επάγγελμα, την ικανότητα προσαρμογής στο στρατιωτικό περιβάλλον και καταρτίζει πρακτικό αιτιολογώντας την κρίση της.

Το π.δ. δεν περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για τον θεσμό, διευκρινίζοντας ότι τα σχετικά με τη συγκρότηση και τη λειτουργία της Επιτροπής Συνεντεύξεων, τη διαδικασία διεξαγωγής της συνέντευξης, όπως και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια, θα καθορίζονται με την προκήρυξη πλήρωσης θέσεων από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Για την σύνθεση της Επιτροπής αναφέρει γενικώς και αορίστως ότι «θα απαρτίζεται από στελέχη του οικείου κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν την ικανότητα λόγω των γνώσεών τους ή της εμπειρίας τους να αξιολογήσουν την εν γένει προσωπικότητα του υποψηφίου και τη δυνατότητά του να ανταποκριθεί στην άσκηση των καθηκόντων με τα οποία συνδέεται άμεσα η θέση που πρόκειται να καταλάβει ως Επαγγελματίας Οπλίτης».

Καθυστερούν οι προκηρύξεις
Η έκδοση του π.δ. ελπίζεται ότι επιτέλους θα ανοίξει το δρόμο για την έκδοση των προαναγγελθεισών εδώ και αρκετό καιρό προκηρύξεων. Σε αυτό συντείνει και το γεγονός της έκδοσης νέας υπουργικής απόφασης, η οποία για μία ακόμα φορά τροποποιεί τις απαιτούμενες γραμματικές γνώσεις για τις ειδικότητες του Στρατού Ξηράς (περιλαμβάνεται στο αρχείο). Η απόφαση αυτή έρχεται να αντικαταστήσει ανάλογη που εκδόθηκε πριν από έναν περίπου μήνα και δημοσίευσε η «Ρ».

* Στο αρχείο θα βρείτε τις ειδικότητες του Στρατού Ξηράς και τις απαιτούμενες γραμματικές γνώσεις.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Ειδικότητες και απαιτούμενες γραμματικές γνώσεις για το Στρατό Ξηράς

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved