ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Έρευνα Employ για το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών 4/2/09
 


Αθήνα 4.2.2009, 16:21
Αποτελέσματα έρευνας σχετικά με το πώς βλέπουν τον διαγωνισμό για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία οι συμμετέχοντες σε αυτόν, δημοσιοποίησε η εταιρεία Employ, σύμβουλοι εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας.

Σύμφωνα με την έρευνα, που παρατίθεται στο συνημμένο αρχείο, από τους ερωτηθέντες σχεδόν οι μισοί (49,1%) έχουν ξανασυμμετάσχει στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών και συνεπώς διαθέτουν προηγούμενη εμπειρία, αλλά και προσωπικό κριτήριο, στα θέματα που σχετίζονται με τη διεξαγωγή του, ενώ ένα ποσοστό 22% διαθέτει και μεταπτυχιακές σπουδές.

Όσον αφορά τη συχνότητα με την οποία θα πρέπει να διεξάγεται ο διαγωνισμός, οι 7 στους 10 (65,4%) θεωρούν πως θα πρέπει να διεξάγεται συχνότερα, σε αντίθεση με ένα πολύ μικρό ποσοστό (4,3%) το οποίο πιστεύει πως πρέπει να διεξάγεται σποραδικότερα. Ποσοστό (30,3%) συμφωνεί με την παρούσα χρονική συχνότητα διεξαγωγής (κάθε διετία).

Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το ποσοστό (73,6%) το οποίο θεωρεί πως η ύλη του διαγωνισμού είναι υπερβολική, περίπου ένας στους τέσσερις (25,3%) τη βρίσκει κανονική, ενώ μόλις το 1,1% τη χαρακτηρίζει περιορισμένη.

Στην ερώτηση αν το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να εκδίδει ακόμα πιο συγκεκριμένη - αναλυτική ύλη στο κομμάτι των ψυχοπαιδαγωγικών και της διδακτικής, ποσοστό 88,9% κρίνει την υπάρχουσα ύλη ως απροσδιόριστη, ενώ 7,6% την βρίσκει κατατοπιστική. Μάλιστα η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (93,4%) δηλώνει πως το υπουργείο θα πρέπει να ανακοινώνει προτεινόμενη βιβλιογραφία για το διαγωνισμό, ενώ σε αυτή την προοπτική αντιτίθεται μόλις το (3,8% ).

Όσον αφορά την ανακοίνωση της εξεταστέας ύλης του διαγωνισμού, το 36,7% δήλωσε πως θα πρέπει να ανακοινώνεται στους υποψηφίους άμεσα, μετά τη λήξη του τελευταίου διαγωνισμού, το 36,7% τουλάχιστον ένα έτος πριν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, το,8% 6 μήνες πριν το
διαγωνισμό ενώ το 18,8% πως θα πρέπει να παραμένει αμετάβλητη τουλάχιστον για δυο συνεχόμενους διαγωνισμούς.

Τέλος, στην ερώτηση αν πρέπει να αλλάξει κάτι στο διαγωνισμό, οι ερωτηθέντες αναφέρουν τον τρόπο εξέτασης (16,9 % ), την εξεταστέα ύλη (17,8%), τον αριθμό των θέσεων ανά ειδικότητα (62,2 %), ενώ το 3,1 % αναφέρει κάτι άλλο από τα προαναφερθέντα. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα σε ποσοστό 29,5% θεωρούν πως η παρούσα μορφή - συνθήκες του διαγωνισμού ευνοεί τους νέους πτυχιούχους, το 41,8% δηλώνει πως ευνοούνται όσοι έχουν ήδη εμπειρία διδασκαλίας στον ιδιωτικό τομέα ενώ το 28,7 % πιστεύει πως όλοι διαγωνίζονται επί ίσοις όροις.

Η παρούσα έρευνα είναι η δεύτερη που της Emloy στο συγκεκριμένο θεματικό πεδίο, μετά την αρχική που υλοποιήθηκε και δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ τοn Δεκέμβριο του 2006.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πλήρες κείμενο της έρευνας.


 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
H έρευνα (αρχείο pdr 437 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved