ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΠΑΣΟΚ: Φαύλες προσλήψεις στο υπουργείου Δικαιοσύνης 17/2/09


Αθήνα 17.2.2009, 14:16
Διαβλητές, αδιαφανείς και φαύλες διαδικασίες προσλήψεων σε πέντε τουλάχιστον διαδικασίες πρόσληψης του υπουργείου Δικαιοσύνης, καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ντίνος Ρόβλιας, αναφέρθηκε αναλυτικά στις διαδικασίες αυτές, όλες εκτός ΑΣΕΠ, που ενέκρινε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκης "με μοναδικό σκοπό να ευνοήσει τους «ημέτερους» και συγκεκριμένα την εκλογική πελατεία, την προσωπική του και του κόμματός του".

Οι καταγγελίες του κ. Ρόβλια αφορούν τις ακόλουθες περιπτώσεις:

1. Με αδιαφανείς διαδικασίες, εκτός ΑΣΕΠ, 48 άτομα στην εταιρεία "Θέμις Κατασκευαστική", η οποία εποπτεύεται από τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Από αυτούς τους 48 οι 13 διορίστηκαν στα Τρίκαλα. Για τις ανάγκες των 13 αυτών διορισμών συνεστήθη στα Τρίκαλα τοπικό γραφείο της εταιρείας, χωρίς να υπάρχει καμία πραγματική ανάγκη σύστασής του. Συνεστήθη μόνο και μόνο για να διορίσει ο κ. Χατζηγάκης τους εκλεκτούς του. Περιττό να επισημάνουμε ότι οι επιλογές έγιναν καθαρά με τρόπο  ρουσφετολογικό και μόνο.

2. Ο κ. Χατζηγάκης διόρισε 15 επιμελητές δικαστηρίων στο Ελεγκτικό Συνέδριο με αδιαφανείς διαδικασίες, εκτός ΑΣΕΠ. Από τους 15 οι 12 κατάγονται από τα Τρίκαλα και οι μισοί εξ αυτών είναι στενοί συνεργάτες του κ. Χατζηγάκη ή συγγενείς στενών συνεργατών του. Στον «διαγωνισμό» αυτόν κατελύθη ξανά κάθε έννοια  αξιοκρατικής και αντικειμενικής διαδικασίας. Οι επιλογές έγιναν από Επιτροπή που διόρισε ο κ. Χατζηγάκης, κατά την απόλυτη κρίση της, χωρίς να προβλέπεται καν μοριοδότηση των προσόντων των υποψηφίων.

3. Αναμένονται τα αποτελέσματα διορισμού 44 επιμελητών δικαστηρίων σε διάφορα δικαστήρια της χώρας. Ο «διαγωνισμός» έγινε επίσης εκτός ΑΣΕΠ. Η επιλογή γίνεται πάλι από Επιτροπή Διαγωνισμού που διόρισε ο κ. Χατζηγάκης, κατά την απόλυτη κρίση της, χωρίς να προβλέπεται καν μοριοδότηση των προσόντων των υποψηφίων.

4. Αναμένονται τα αποτελέσματα διορισμού 144 φυλάκων φυλακών. Ο «διαγωνισμός» έγινε επίσης εκτός ΑΣΕΠ. Η επιλογή γίνεται από Επιτροπή που διόρισε ο κ. Χατζηγάκης. Ο διαγωνισμός είναι εικονικός διότι θα προσληφθούν όσοι αριστεύσουν στη «γαλάζια» συνέντευξη. Η συνέντευξη βαθμολογείται από 1 έως 6 μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι ο υποψήφιος με βαθμό λυκείου 12 μπορεί να καταλάβει θέση υποψηφίου με βαθμό λυκείου 17.

5. Αναμένονται τα αποτελέσματα διορισμού 35 υπαλλήλων (τακτικό προσωπικό) στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο «διαγωνισμός» έγινε επίσης εκτός ΑΣΕΠ. Οι όροι της Προκήρυξης παραβιάζουν την ισχύουσα νομοθεσία. Αυξάνεται κατά 30% ο ισχύων συντελεστής της συνέντευξης, επιβάλλονται κριτήρια που αφορούν προσλήψεις προσωπικού Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.), μειώνεται η μοριοδότηση γνώσης δεύτερης και τρίτης ξένης γλώσσας. Επίσης, τίθεται όριο ηλικίας των υποψηφίων το 35ο έτος, χωρίς καμία αιτιολογία και αντίθετα προς την ισχύουσα νομοθεσία.

"Αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε να κάνουμε με «βιομηχανία» παράνομων και ρουσφετολογικών προσλήψεων, που ντροπιάζουν εξεταστές και εξεταζομένους. Οι διαγωνισμοί είναι εικονικοί και στημένοι. Οι προσλήψεις είναι προαποφασισμένες", είπε ο κ. Ρόβλιας και κάλεσε τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης να ακυρώσει αμέσως "αυτές τις παράνομες και ανήθικες πράξεις και προκηρύξεις", αλλά και το ΑΣΕΠ να παρέμβει άμεσα και να ζητήσει τη διακοπή αυτών των διαδικασιών.

Και νέα προκήρυξη
Ο κ. Ρόβλιας παρέλειψε να αναφερθεί σε μία ακόμη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού του συγκεκριμένου υπουργείου, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη και που επίσης "μπάζει" από παντού. Πρόκειται για την
προκήρυξη πλήρωσης 148 κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων, των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων και των εμμίσθων υποθηκοφυλακείων, μέσω γραπτών και προφορικών εξετάσεων. Μάλιστα στην προκήρυξη αυτή επιφυλλάσσεται για το ΑΣΕΠ καθαρά τυπικός ρόλος, αφού δεν του δίνεται η δυνατότητα πλήρους ελέγχου των διαδικασιών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved