ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΑΣΕΠ: Αντισυνταγματικές διατάξεις του νομοσχεδίου για τις προσλήψεις 5.500 νοσηλευτών 19/2/09
 


Αθήνα 19.2.2009, 12:54
Αντισυνταγματικές κρίνει το ΑΣΕΠ διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας «Ρύθμιση όρων απασχόλησης των νοσοκομειακών ιατρών του ΕΣΥ σύμφωνα με το Π.Δ. 76/2005 και άλλες διατάξεις» που αφορούν την πρόσληψη 5.500 νοσηλευτών σε δημόσια νοσοκομεία.

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Γ. Βέης επισημαίνει τα "τρωτά" του νομοσχεδίου και εφιστά την προσοχή του στον κίνδυνο ακύρωσης των διαδικασιών λόγω αντισυνταγματικότητας.

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ επισημαίνει ότι:
1. Ο περιορισμός του ελέγχου του ΑΣΕΠ μόνο στις προκηρύξεις κι όχι στις ενδιάμεσες διαδικασίες και στους πίνακες κατάταξης, ενέχει τον κίνδυνο ακύρωσης των διαγωνισμών. Στο νομοσχέδιο δεν προβλέπεται κανένας έλεγχος είτε αυτεπαγγέλτως είτε κατόπιν ενστάσεως εκ μέρους των εχόντων έννομο συμφέρον.
2. Ο περιορισμός της υποβολής αιτήσεως από τον υποψήφιο μόνο σε δύο μονάδες του ΕΣΥ της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας και η κύρωση έκπτωσης από τη θέση και αποκλεισμού για μια διετία από κάθε διαγωνισμό πρόσληψης ενέχει τον κίνδυνο να κριθεί ότι αντίκειται στο άρθρο 5 του Συντάγματος και να ακυρωθεί ο διαγωνισμός ενόψει νομολογιακών προηγουμένων από δικαστικές αποφάσεις.
3. Το πλήθος των προκηρύξεων (περίπου 150) θα δημιουργήσει αντίστοιχα τεχνικά ζητήματα.
4. Η παρεχόμενη εξουσιοδότηση στους υπουργούς να ρυθμίζουν τα κριτήρια αξιολόγησης κ.λπ. είναι γενική και αόριστη και όχι ειδική και συγκεκριμένη, όπως επιτάσσεται και έχει κριθεί νομολογιακώς με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου και υπάρχει ο κίνδυνος να κριθεί συνταγματικώς ανεπίτρεπτη.

Τέλος, ο κ. Βέης διαβεβαιώνει ότι εφόσον του δοθεί ο πίνακας των θέσεων και του ζητηθεί το ΑΣΕΠ να αναλάβει μόνο του και με ενιαία προκήρυξη την πλήρωση θέσεων σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, είναι σε θέση να ολοκληρώσει τη διαδικασία αυτή σε λιγότερο από ένα εξάμηνο.

Ο Αβραμόπουλος
Απαντώντας στον κ. Βέη, ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος από τη μια κάνει λόγο για «ανυπόστατες αιτιάσεις» και από την άλλη διαβεβαιώνει ότι «δεν υπάρχει οποιαδήποτε μορφή αμφισβήτησης του ρόλου του ΑΣΕΠ».

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την επιστολή του ΑΣΕΠ προς τον πρόεδρο της Βουλής

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η επιστολή (αρχείο pdf 53 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved