ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Τον ΟΕΕΚ «δείχνει» το ΑΣΕΠ για την βεβαίωση ΙΕΚ ΕΚΑΒ 5/3/09


Αθήνα, 5.3.2009, 15:40
Στην αλλαγή στάσης του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) αποδίδουν παράγοντες του ΑΣΕΠ το γεγονός ότι γίνονται -για πρώτη φορά- αποδεκτές προσωρινές βεβαιώσεις αποφοίτων ΙΕΚ ΕΚΑΒ στις προσλήψεις και συγκεκριμένα στην προκήρυξη που βρίσκεται σε εξέλιξη και που αφορά την πλήρωση 172 θέσεων τακτικού προσωπικού στο ΕΚΑΒ. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες αποφοίτων ΙΕΚ ΕΚΑΒ παλαιοτέρων ετών, καθώς αυξάνει τον ανταγωνισμό στην συγκεκριμένη προκήρυξη.

Όπως επισημαίνουν στην Proslipsis, το ΑΣΕΠ όφειλε να λάβει υπόψη την έκκληση συνδρομής που του απηύθυνε ο ΟΕΕΚ, όπως κάνει πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις και όπως συνέβει πρόσφατα με την προκήρυξη 1Κ/2008 για την πρόσληψη δασοφυλάκων, αλλά και με παλαιότερες προκηρύξεις, όπως ήταν αυτές που εκδόθηκαν κατά την διάρκεια των μεγάλων απεργιών - καταλήψεων στα ΑΕΙ. «Αν ο ΟΕΕΚ διατύπωνε παρόμοιο αίτημα και παλαιότερα, το ΑΣΕΠ θα το ικανοποιούσε», διαβεβαιώνουν.

Η επιστολή ΟΕΕΚ
Με την επιστολή του προς το ΑΣΕΠ ο ΟΕΕΚ του ζητούσε ή να παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την παραπάνω προκήρυξη του ΕΚΑΒ ή να γίνουν δεκτές προσωρινές βεβαιώσεις των αποφοίτων ΙΕΚ ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα, σε αυτήν αναφέρεται ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης 2ης περιόδου 2008, που ολοκληρώθηκαν στις 21 Δεκεμβρίου 2008 για όλες τις ειδικότητες, θα εκδοθούν μετά από τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, γεγονός που δεν επιτρέπει στους εξετασθέντες να συμμετάσχουν στις τρέχουσες προκηρύξεις ΑΣΕΠ. «Για τον λόγο αυτό, εφόσον είναι δυνατόν, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την παράταση της προθεσμίας λήξης υποβολής των δικαιολογητικών για τις ως άνω προκηρύξεις, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εξετασθέντες αποφοίτους ΙΕΚ να λάβουν μέρος στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. Σε περίπτωση που η πρότασή μας δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί από την υπηρεσία σας, παρακαλούμε να αποδεχθείτε προσωρινά ως δικαιολογητικό τη «Βεβαίωση συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης 2ης περιόδου 2008», συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου ότι θα προσκομίσει εντός εύλογου χρονικού διαστήματος (περίπου 20 ημέρες) «Βεβαίωση επιτυχίας στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης», η οποία θα εκδοθεί μόνο για τους επιτυχόντες των εξετάσεων».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved