ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Οι εκλογές "παγώνουν" τις προσλήψεις 3/9/09


Αθήνα 3.9.2009, 21:33
Όπως είναι ευνόητο, οι εκλογές προκαλούν "αναταράξεις" και στις προσλήψεις του δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με το νόμο, αναστέλλονται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και μέχρι την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης οι προσλήψεις και μεταβολές υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων. Οποιαδήποτε μεταβολή που αναφέρεται στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων, εκτός από τις πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιμότητας και αργίας, καθώς και τις πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση.

Οι περιορισμοί αυτοί ισχύουν για τις δημόσιες υπηρεσίες, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) πρώτου και δεύτερου βαθμού, καθώς και τις αμιγείς και μικτές επιχειρήσεις τους, στις οποίες ο ΟΤΑ κατέχει άμεσα ή έμμεσα το 50% τουλάχιστον του εταιρικού τους κεφαλαίου. Επίσης και για τις τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) και την Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος, τις δημόσιες επιχειρήσεις και τους δημόσιους οργανισμούς, τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους, κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους ή το κράτος κατέχει το 51% τουλάχιστον του μετοχικού τους κεφαλαίου.

Προσλήψεις επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση μόνο για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών (σεισμοί, λοιμοί, καταποντισμοί κ.λπ.). Αντίθετα, δεν επηρεάζονται από τις εκλογές όσες έχουν ήδη δρομολογηθεί και οι σχετικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Στον "αέρα" βρίσκονται και μερικές αμφιλεγόμενες επιλογές της παρούσας κυβέρνησης, όπως οι περιβόητες 20.000 προσλήψεις στους δήμους, οι 2.000 στις νομαρχίες, οι ανάλογες της ΔΕΗ και οι προσλήψεις αγροφυλάκων, που θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα ματαιωθούν σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία περάσει στην αντιπολίτευση.

Πιθανότατα τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών θα απευθύνει σχετική, ειδική εγκύκλιο προς τις Διευθύνσεις Διοικητικού όλων των Υπουργείων, των Γενικών και Ειδικών Γραμματειών, των Περιφερειών, των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και τις Ανεξάρτητες Αρχές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved