ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΣτΕ: Συνταγματικές οι προσλήψεις αγροφυλάκων 8/9/09


Αθήνα 8.9.2009, 19:22
Συνταγματικά και νόμιμα έκρινε το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας τα δύο σχέδια Προεδρικού Διατάγματος που καθορίζουν τα προσόντα, τα κριτήρια και τη διαδικασία πρόσληψης των αγρονόμων και αγροφυλάκων.

Σύμφωνα με τα σχέδια ΠΔ, οι υποψήφιοι αγροφύλακες και αγρονόμοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 38ο έτος, ενώ πρέπει να έχουν ανάστημα 1,60 μ. οι γυναίκες και 1,65 μ. οι άνδρες. Οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα. Η πρόσληψη θα γίνεται με μοριοδότηση και οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τίτλο σπουδών Λυκείου, ενώ οι αγρονόμοι σε ποσοστό 50% θα προέρχονται από ιδιώτες και 50% από αγροφύλακες πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Με τις υπ’ αριθμ. 204 και 205/2009 γνωμοδοτήσεις του, το ΣτΕ έκρινε ότι η πρόβλεψη των δύο σχεδίων ΠΔ ότι οι αγροφύλακες και οι αγρονόμοι θα προσλαμβάνονται εκτός ΑΣΕΠ είναι σύμφωνη με τα άρθρα 103 και 118 του Συντάγματος. Επίσης, ότι η πριμοδότηση των υποψηφίων με 100 μονάδες, εφόσον έχουν το προνόμιο της εντοπιότητας, είναι σύμφωνη με τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας (άρθρα 4 και 5 Συντάγματος), ενώ για την προβλεπόμενη συνέντευξη των υποψηφίων αναφέρει ότι πρέπει να συντάσσονται  πρακτικά, στα οποία θα αιτιολογείται η αξιολόγηση των υποψήφιων.

Σημειώνεται πάντως ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί κατά της σύστασης Σώματος Αγροφυλακής και κατά συνέπεια πρόσληψης αγροφυλάκων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved