ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Γ, Ραγκούσης: Μόνιμο προσωπικό και αξιοπρέπεια 22/10/09


Αθήνα 22.10.2009, 15:32
Με φράσεις όπως "δεν θα δώσουμε το φιλί της ζωής σε μια Ελλάδα που δεν σέβεται την αξιοπρέπεια των πολιτών της" και "κάποιος πρέπει να σκεφθεί και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα", ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης έδωσε σήμερα το στίγμα των σαρωτικών αλλαγών που προγραμματίζει να επιφέρει η κυβέρνηση στο καθεστώς των προσλήψεων προσωπικού στον δημόσιο τομέα.

Οι δηλώσεις έγιναν αμέσως μετά από την μαραθώνια συνάντηση που είχε ο ίδιος και ο υφυπουργοί Εσωτερικών Ντίνος Ρόβλιας και Θεοδώρα Τσάγκρη με την ηγεσία του ΑΣΕΠ, στα γραφεία του τελευταίου.

Ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι τα προγράμματα stage του δημόσιου τομέα θα καταργηθούν και η προσαύξηση που χορηγείται στους εργαζόμενους με σύμβαση έργου ή ορισμένου χρόνου στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ θα αναθεωρηθεί. "Πρέπει κάποιος να ενδιαφερθεί και για αυτά τα παιδιά που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και στερούνται τη μοριοδότηση του 50% στους διαγωνισμούς. Αυτή δεν είναι δίκαια, δεν είναι σωστή και σύμφωνη με τις αρχές της ισονομίας και της ισοπολιτείας", υπογράμμισε. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι σταδιακά θα μειωθούν δραστικά και οι συμβάσεις έργου, ενώ αποκάλυψε ότι μέσω ΑΣΕΠ να γίνονται και οι προαγωγές διευθυντών στον δημόσιο τομέα, "ώστε να εξαλειφθεί το στίγμα της εύνοιας και να απελευθερωθούν δυνάμεις στη δημόσια διοίκηση".

"Θα προχωρήσουμε με στόχο όλο και περισσότερες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που κατά τεκμήριο είναι αντικειμενικές, αξιοκρατικές και συμβάλουν στην εγκατάσταση ενός αισθήματος ισονομίας, ισοπολιτείας και πάνω απ’ όλα αξιοκρατίας στην ελληνική κοινωνία", τόνισε, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει και στην εξοικονόμηση πόρων, "αφού θα προσλαμβάνονται δέκα μόνιμοι εκεί που θα προσλαμβάνονταν είκοσι προσωρινοί".

Τέλος, ο κ. Ραγκούσης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της το ΑΣΕΠ και ότι ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την αναβάθμισή του.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Γιώργος Βέης, δήλωσε ότι κατά την συνάντηση διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων και επεσήμανε ότι το ΑΣΕΠ όλα αυτά τα χρόνια δεν αρνήθηκε ποτέ τη βοήθειά του στην πολιτεία. "Με τη συνεργασία που θα έχουμε, ελπίζω να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ένα σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο που θα εγγυάται την ισονομία, την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια", τόνισε.

Διαβούλευση
Στο θέμα των stage αναφέρθηκε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανανεώσει τις συμβάσεις, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρξει ευρεία δημόσια διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων μπορεί να είναι η ΓΣΕΕ, οι εκπρόσωποι εργαζόμενων με stage και η οικονομική επιτροπή. Σε ερώτηση για το αν θα μπορούν να κάνουν χρήση της προσαύξησης του 50% στις διαδικασίες πρόσληψης του ΑΣΕΠ όσοι έχουν συμπληρώσει 24μηνη εργασία, απάντησε ότι η σχετική διάταξη νόμου θα αλλάξει.

ΚΚΕ: Μονιμοποίηση
Για εμπαιγμό των εργαζομένων με stage και άλλες μορφές εργασίας στο δημόσιο τομέα κάνει λόγο το ΚΚΕ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα προγράμματα stage του δημόσιου τομέα και την προσαύξηση που χορηγούνταν στους εργαζόμενους με σύμβαση έργου ή ορισμένου χρόνου στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να καταργήσει όλα τα stage και να μονιμοποιήσει τους εργαζόμενους μέσω αυτών.

"Αν ενδιαφερόταν η κυβέρνηση για το δίκιο και για τους εργαζόμενους στα stage του ιδιωτικού τομέα θα εξασφάλιζε σε όλους μόνιμη και σταθερή εργασία. Είναι απαράδεκτο οι ένοχοι για τα stage, την ίδια στιγμή που εξαγγέλλουν τη συνέχιση και τη διεύρυνσή τους στον ιδιωτικό τομέα, να τιμωρούν και να καθυβρίζουν τα θύματα της πολιτικής τους", αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποιά καταλήγει: "Το ΚΚΕ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο δηλώνει την θέση - απαίτηση να καταργηθούν όλα τα stage και οι άλλες ελαστικές μορφές εργασίας, να μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονται σε αυτά. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Ταξική συσπείρωση, ανασύνταξη του εργατικού κινήματος τώρα. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί - αντιασφαλιστικοί νόμοι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ".

ΛΑΟΣ: Άλλοθι
"Η κυβέρνηση με άλλοθι την υπερμεγεθυμένη κρίση, στερεί το δικαίωμα στη ζωή σε χιλιάδες νέα παιδιά. Αντί να αρχίσει το πρόγραμμα της νέας λιτότητας απ΄ τους έχοντες και κατέχοντες ξεκινά από την μη προνομιούχο νέα γενιά. Αυτή είναι η σοσιαλιστική πρόταση του ΠΑΣΟΚ", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης.

ΣΥΝ: Ασφάλιση
Σχετικά με την κυβερνητική απόφαση για τα stage, το μέλος και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, Δημήτρης Στρατούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων: "Η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να καταργήσει τα stage στο δημόσιο τομέα δεν προέκυψε από το ενδιαφέρον της να πατάξει το ρουσφέτι και την ανασφάλιστη εργασία, αφού τα μεταφέρει στον ιδιωτικό τομέα, αλλά για καθαρά δημοσιονομικούς λόγους, για τη μείωση των δημόσιων δαπανών. Η ανασφάλιστη κακοπληρωμένη εργασία των εργαζομένων με προγράμματα stage, που στην πραγματικότητα δεν αποκτούν εργασιακή εμπειρία αλλά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αποτελεί τη μεγάλη ντροπή των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που τα εφάρμοσαν. Πρέπει να καταργηθούν και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Όσοι απασχολούνται με τρέχουσες συμβάσεις stage πρέπει να ασφαλιστούν και να παίρνουν τον κατώτερο μισθό".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved