ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Σ. Βούγιας: Σε εποχικές θέσεις οι εποχικοί πυροσβέστες 19/11/09


Αθήνα 19.11.2009, 18:33
Οι εποχικοί πυροσβέστες δικαιούνται να απασχολούνται με οκτάμηνες συμβάσεις μέχρι το 2012, όπως ορίζει το ΠΔ 124/2003, δήλωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμανατίδου - Πασχαλίδου.

"Σκοπός μας", πρόσθεσε ο κ. Βούγιας, "είναι να έχουν ενταχθεί σε μόνιμες θέσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία με αξιοκρατικούς διαγωνισμούς. Σεβόμαστε το έργο τους και αναγνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο της εμπειρίας τους και το δείχνουμε ήδη έμπρακτα με ευεργετικές διατάξεις. Το 30% των θέσεων απευθύνεται αποκλειστικά στους εποχικούς, ενώ αυξήθηκε και το όριο ηλικίας στα 34 έτη".

Σχετικά με το εφάπαξ βοήθημα των 500 ευρώ ή 300 ευρώ, ανάλογα με την μισθολογική κλίματα, ο κ. Βούγιας είπε ότι δόθηκε ήδη σε 4.858 δικαιούχους, όπως προβλέπεται από την 32/2009 ΔΑ, και ότι ένα ποσοστό 5% εξαιρέθηκε για τυπικούς λόγους με βάση τις κρίσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Στο Αρχηγείο
Ο κ. Βούγιας παραβρέθηκε σήμερα σε σύσκεψη για την οργάνωση και το συντονισμό του πυροσβεστικού και διοικητικού έργου, που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο 199 ΣΕΚΥΠΣ στο Χαλάνδρι υπό τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στ. Στεφανίδη, όπου ε
νημερώθηκε συνολικά για όλα τα θέματα που αφορούν την διοίκηση και λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων των εποχικών πυροσβεστών και των εθελοντών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και από τις δύο πλευρές στην εκπαίδευση και την πρόληψη, που αποτελούν βασικές προτεραιότητες της πολιτικής του υπουργείου. Ο κ. Βούγιας αναφέρθηκε στην ανάγκη της έγκαιρης ενεργοποίησης των πυροσβεστών, των ΜΚΟ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενόψει της νέας θερινής περιόδου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved