ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Διευκρινήσεις για τις προσλήψεις των ΟΤΑ 7/12/09


Αθήνα 7.12.2009, 16:22
Σημεία του υπό ψήφιση νομοσχεδίου για τις προσλήψεις που αφορούν του ΟΤΑ συζήτησε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΚΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

Μετά τη συζήτηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ότι η ΚΕΔΚΕ συμφωνεί μερικώς με το σχέδιο νόμου και αποκάλυψε ότι από την πλευρά του υπουργείου δόθηκαν οι ακόλουθες διευκρινήσεις:

* Συμβασιούχοι: Οι εγκρίσεις προσλήψεων που έγιναν πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, είτε αφορούν συμβάσεις έργου είτε ορισμένου χρόνου είτε μόνιμες, θα προχωρήσουν κανονικά με το υφιστάμενο σήμερα καθεστώς. Εφόσον υπάρχουν οργανικές θέσεις κενές πλην των εξαιρουμένων από τονομοσχέδιο (π.χ. διοικητικές), αυτές θα μπορούν να καλυφθούν μέχρι τέλους του 2011 και με συμβάσεις μίσθωσης έργου μετά από έλεγχο του ΑΣΕΠ και διαδικασίες αντικειμενικής επιλογής που θα εφαρμόζονται από τον κάθε ΟΤΑ. Η πρόταση της ΚΕΔΚΕ ήταν να ισχύσει αναλλοίωτο το υπάρχον καθεστώς.

* Εντοπιότητα: Η μοριοδότηση σε ό,τι αφορά την εντοπιότητα εξακολουθεί να ισχύει. Από την πλευρά της ΚΕΔΚΕ ζητήθηκε να υπάρχει επιπλέον μοριοδότηση για εμπειρία στον οικείο ΟΤΑ που υπάρχει προϋπηρεσία.

* Προσωπικό Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών: Η διάταξη που αφορά το προσωπικό των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών δεν σημαίνει εξομοίωση ωραρίου με το εκπαιδευτικό προσωπικό των εργαζομένων στο υπουργείο Παιδείας. Οι εργαζόμενοι θα ακολουθούν το ωράριο και την εργασιακή σχέση του οικείου φορέα (Παιδικοί ή Βρεφονηπιακοί Σταθμοί).

* Δημοτικοί ραδιοσταθμοί: Το αίτημα της ΚΕΔΚΕ για οριστική τακτοποίηση, με βάση τη συμφωνία που είχε γίνει με την προηγούμενη κυβέρνηση και τις Ενώσεις των δημοσιογράφων, δεν έγινε δεκτό, σύμφωνα με όσα άφησε να εννοηθούν ο κ. Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακαλαμάνης επεσήμανε ότι ορισμένα θέματα του νομοσχεδίου δεν έχουν διευκρινισθεί, καθώς υπήρξε διάσταση απόψεων με το υπουργείο, και εξέφρασε την ελπίδα ότι σχετικές απαντήσεις θα δοθούν πριν από την προσεχή Πέμπτη, που θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ προκειμένου να τοποθετηθεί συνολικά και τελεσίδικα επί του σχεδίου νόμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved