ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Σεμινάριο: Ψυχοπαιδαγωγική - Γενική και Ειδική Διδακτική Οικονομικών Επιστημών ΑΕΙ και ΤΕΙ

 

Αθήνα 23.2.2010:23:03

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: "Ψυχοπαιδαγωγική - Γενική και Ειδική Διδακτική Οικονομικών Επιστημών ΑΕΙ και ΤΕΙ" διοργανώνει η εταιρεία συμβούλων εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας "Employ" στην Αθήνα στις 13 και 14 Μαρτίου 2010 και στη Θεσσαλονίκη στις 20-21 Μαρτίου 2010.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο έχει ως στόχο να επιμορφώσει τους συμμετέχοντες στα θεματικά πεδία της ψυχοπαιδαγωγικής, της γενικής και ειδικής διδακτικής του κλάδου οικονομολόγων και των συναφών ειδικοτήτων με βάση τις γνωστικές απαιτήσεις του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών, αλλά και με βάση τις γενικότερες παιδαγωγικές και διδακτικές αρχές τις οποίες θα αξιοποιήσει μέσα στην τάξη ο εκπαιδευτικός.

Η επιτυχής συμμετοχή στον διαγωνισμό επιλογής εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα πολυδιάστατο φαινόμενο. Μείζονος σημασίας για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος από τον υποψήφιο εκπαιδευτικό είναι η εξοικείωση με τη θεματολογία που τίθεται στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις Οικονομικές Επιστήμες (ΑΕΙ και ΤΕΙ) στην δεύτερη θεματική ενότητα της Ειδικής Διδακτικής των Οικονομικών Επιστημών και της Παιδαγωγικής Ψυχολογίας-Γενικής Διδακτικής.

Η εμπειρία έχει δείξει ότι είναι κάτι διαφορετικό να έχει κάποιος γνώση ενός επιστημονικού αντικειμένου από το να μπορεί να το διδάξει.

Το σεμινάριο αυτό φιλοδοξεί, μέσω της παρουσίασης μιας πληθώρας θεμάτων της ίδιας υφής με τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, να θωρακίσει τον υποψήφιο και να του καλλιεργήσει την ευχέρεια της επιτυχούς αντιμετώπισης των θεμάτων που θα του ζητηθούν. Ο άξονας πάνω στον οποίο θα κινηθεί η διδασκαλία αναφέρεται στην περιεκτική, επιστημονική και πρακτική παρουσίαση των θεμάτων που ζητούνται από τον ΑΣΕΠ για τους πτυχιούχους των Οικονομικών Επιστημών (ΑΕΙ και ΤΕΙ) συνδράμοντας έτσι στην προσπάθεια του υποψηφίου καλύπτοντας εν τέλει το κενό που υπάρχει στο πεδίο αυτό.

Η καινοτομία του σεμιναρίου είναι ότι θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο διδασκαλίας επί χάρτου στα γνωστικά αντικείμενα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» και «Αρχές Λογιστικής» με υλικό πάνω στο οποίο θα εργαστεί ο κάθε υποψήφιος εξατομικευμένα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε απόφοιτους και φοιτητές οικονομικών και συναφών τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ που θα συμμετέχουν στον επερχόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών, σε εκπαιδευτικούς σχετικών κλάδων καθώς και αποφοίτους οικονομικών επιστημών με ενδιαφέρον για τη διδασκαλία.

Για δηλώσεις συμμετοχής, αναλυτικές πληροφορίες και οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία του σεμιναρίου, τηλ.: 2310 -230545, φαξ: 2310-230415, mail: info@e-employ.gr, ή επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο www.e-employ.gr για το αναλυτικό πρόγραμμα. Ώρες επικοινωνίας: 10:00 έως 19:00 καθημερινά από Δευτέρα - Παρασκευή.

 

Πρόγραμμα σεμιναρίου

Σάββατο
10.00 - 10.30: Προσέλευση
Α΄ ΕΝΟΤΗΤΑ: Ψυχοπαιδαγωγική και Γενική Διδακτική για τις Οικονομικές Επιστήμες ΑΕΙ και ΤΕΙ
10.30 - 12.30  Γενική Διδακτική
• Λειτουργικοί ορισμοί της διδακτικής μεθοδολογίας
• Βασικές Μέθοδοι Διδασκαλίας
• Αντικειμενικοί Στόχοι: Είδη και Διατύπωση, το  ταξινομικό σύστημα των αντικειμενικών στόχων  κατά τον Bloom
• Εποπτικά μέσα διδασκαλίας
• Σχέδιο Μαθήματος
• Επίλυση αποριών
12.30 - 12.50: coffee break
12.50 - 14.30: Ψυχοπαιδαγωγική
• Έννοια της Ψυχοπαιδαγωγικής
• Η προσωπικότητα του μαθητή
• Μάθηση και διδασκαλία
• Ο ρόλος του δασκάλου
• Διάφορα θέματα Ψυχοπαιδαγωγικής (Βασικές παιδαγωγικές θέσεις των μεγάλων παιδαγωγών, καινοτόμα προγράμματα του Λυκείου)
• Επίλυση αποριών
14.30 - 14.50: Διάλλειμα
14.50 - 16.30: Εργαστήριο
Επιλεκτική επεξεργασία και συζήτηση θεμάτων ΑΣΕΠ Γενικής Διδακτικής και Ψυχοπαιδαγωγικής

Κυριακή
10.00 - 10.30: Προσέλευση
Β΄ ΕΝΟΤΗΤΑ: Ειδική Διδακτική Μεθοδολογίας για τις Οικονομικές Επιστήμες ΑΕΙ και ΤΕΙ
10.30 - 12.30: Ειδική Διδακτική Οικονομικών Επιστημών (ΑΕΙ και ΤΕΙ)
• Το αναλυτικό πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ για το μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας - Γ’ Λυκείου» και «Αρχές Λογιστικής - Γ’ Λυκείου».
• Σχέδιο Μαθήματος για το μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας - Γ’ Λυκείου» και «Αρχές Λογιστικής - Γ’ Λυκείου».
• Προγραμματισμός διδασκαλίας για το μάθημα  «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας - Γ’ Λυκείου» και «Αρχές Λογιστικής- Γ’ Λυκείου».
• Βιωματική – Επικοινωνιακή Διδασκαλία (μέθοδος Project) για το μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας - Γ’ Λυκείου».
• Επίλυση αποριών
12.30 - 12.50: coffee break
12.50 - 14.30: Εργαστήριο
Ανάπτυξη Διδασκαλίας επί Χάρτου (workshop) για το μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας - Γ’ Λυκείου» και «Αρχές Λογιστικής - Γ’ Λυκείου».
14.30 - 14.50: Διάλλειμα
14.50 - 16.00: Επιλεκτική επεξεργασία θεμάτων ΑΣΕΠ Ειδικής Διδακτικής Οικονομολόγων (ΑΕΙ και ΤΕΙ). Επίλυση αποριών
16.00 - 16.30: Λήξη Σεμιναρίου – παραλαβή βεβαιώσεων

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved