ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πώς θα διορισθούν οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ

 

Αθήνα 14.4.2010, 17:22


Χρονοδιάγραμμα για το διορισμό των επιτυχόντων σε διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και ν. 2190/94, περιλαμβάνει νεότερη εγκύκλιος για τον περιορισμό των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με αυτή, ο διορισμός των επιτυχόντων γίνεται με βάση το χρόνο έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων, με τις ακόλουθες διακρίσεις:

- Αν τα οριστικά αποτελέσματα του διαγωνισμού εκδόθηκαν μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2009, ο διορισμός των επιτυχόντων θα γίνει σταδιακά, βάσει της σειράς επιτυχίας, με έναρξη το β΄εξάμηνο του έτους 2010. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο διορισμός όλων όσων περιλαμβάνονται στους πίνακες διοριστέων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2012. Σε περίπτωση που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση διορισμού μέχρι την έναρξη της ισχύος του Ν. 3833/2010 (15-3-2010) και εκκρεμεί η ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας τότε η διαδικασία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται κανονικά.

- Αν τα οριστικά αποτελέσματα του διαγωνισμού εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν μετά την 1 Ιανουαρίου 2010, ο διορισμός διενεργείται σταδιακά, βάσει σειράς επιτυχίας, με έναρξη την 1 Ιανουαρίου 2011. Σε κάθε περίπτωση ο διορισμός όλων όσων περιλαμβάνονται στους πίνακες διοριστέων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 31 δεκεμβρίου 2013.

Επισημαίνεται ότι για τις δύο παραπάνω περιπτώσεις δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις των παρ. 2 και 3 του άρθρου 15 του Ν. 3528/07 "Κώδικας δημοσίων πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων και υπαλλήλων ΝΠΔΔ", σχετικά με την υποχρέωση διορισμού εντός τεσσάρων μηνών από την έκδοση των πινάκων διοριστέων.

Σε περίπτωση που οι φορείς απασχολούν επιτυχόντες που περιλαμβάνονται σε προσωρινούς πίνακες με βάση τις διατάξεις του άρθρου 1 της παρ. 3 του ν. 2527/1997, όπως ισχύει, αυτοί θα απασχοληθούν μέχρι την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, ο δε διορισμός των περιλαμβανομένων στους οριστικούς πίνακες θα γίνει ανάλογα με την ημερομηνία έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων, όπως περιγράφεται παραπάνω. Εννοείται ότι τα παραπάνω δεν ισχύουν για κατηγορίες προσωπικού που εξαιρούνται της αναστολής.

Οι εγκριτικές αποφάσεις τακτικού προσωπικού της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/06, όπως ισχύει, οι οποίες είχαν εκδοθεί μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2009 και για τις οποίες μέχρι τη 15 Μαρτίου 2010 δεν είχαν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, οι σχετικές προκηρύξεις των θέσεων, παύουν να ισχύουν, με εξαίρεση όσες αφορούν Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του τομέα υγείας, εκπαιδευτικό προσωπικό του τομέα εκπαίδευσης, ένστολο προσωπικό του τομέα ασφάλειας.

* Δείτε την εγκύκλιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved