Αθήνα 4.8.2014, 16:32
Θέματα λειτουργίας παρασκευαστηρίου καταστημάτων λιανικής πώλησης κρεάτων ρυθμίζει απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, αρμόδια Αρχή για την καταχώρηση των παρασκευαστηρίων κρεοπωλείου ορίζεται η κτηνιατρική αρχή της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή, κατά περίπτωση, της οικείας Περιφέρειας (ΑΑ).
Για την καταχώρηση παρασκευαστηρίου κρεοπωλείου, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να διαθέτει άδεια λειτουργίας κρεοπωλείου από τον οικείο Δήμο.
Για την καταχώρηση ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει αίτηση, η οποία συνοδεύεται από: − Αντίγραφο της άδειας λειτουργίας του καταστήματος λιανικής πώλησης. − Γενικό σχεδιάγραμμα (κάτοψη) του κρεοπωλείου και του παρασκευαστηρίου κρεοπωλείου με λεπτομερή απεικόνιση τοποθέτησης του εξοπλισμού και των συσκευών. − Βεβαίωση από τη Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος του υπεύθυνου του παρασκευαστηρίου κρεοπωλείου.
Μετά την υποβολή της αίτησης με τα σχετικά δικαιολογητικά η Αρμόδια Κτηνιατρική Αρχή πραγματοποιεί αυτοψία, όπου απαιτείται, για την καταχώρηση σε μητρώο.
Η απόφαση δημοσιεύεται στο τεύχος Β' αρ. 2111/1 Αυγούστου 2014 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
|