|
|
|
Πώς χορηγείται το ειδικό σήμα ποιότητας για την ελληνική κουζίνα |
|
Proslipsis.gr | Αθήνα 8.5.2019, 22:44
Τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χορήγησης του Ειδικού Σήματος Ποιότητας για την Ελληνική Κουζίνα (ΕΣΠΕΚ) καθορίζει με απόφασή του το υπουργείο Τουρισμού.
Το Σήμα θεσπίστηκε με την παρ. 2 του άρθρου 21 του ν. 2741/1999 και χορηγείται από το υπουργείο Τουρισμού για την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού. Μπορούν να το λαμβάνουν επιχειρήσεις εστίασης ή αναψυχής κατόπιν αίτησής τους.
Το Σήμα πιστοποιεί ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση: α) προσφέρει ένα ικανοποιητικό επίπεδο εδεσμάτων που ακολουθούν ή βασίζονται στην ελληνική γαστρονομική παράδοση με έμφαση κατά περίπτωση σε τοπικές κουζίνες, β) χρησιμοποιεί σε σημαντικό βαθμό ελληνικά προϊόντα, με έμφαση σε τοπικά προϊόντα και προϊόντα Π.Ο.Π., γ) προωθεί συνολικά την ελληνική γαστρονομική και οινική παράδοση και παραγωγή και δ) προσφέρει ένα ικανοποιητικό επίπεδο συνολικής παροχής υπηρεσιών.
Το Σήμα χορηγείται από το υπουργείο Τουρισμού, μετά από αίτηση της επιχείρησης και εφόσον συ- ντρέχουν οι προϋποθέσεις και τηρούνται οι διαδικασίες της παρούσας απόφασης.
Η απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. 1463/2019.
* Κατεβάστε την απόφαση.
|
|
|
|
|
|
|
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή,
κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.
Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.
|