Αθήνα 6.2.2008, 22:02 Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης στη Αττική, από το οποίο αναμένεται να επωφεληθούν συνολικά 6.500 άνεργοι, υλοποιεί ο ΟΑΕΔ. Προβλέπει την επιχορήγηση επιχειρήσεων για να προσλάβουν 5.000 ανέργους και 1.500 ανέργων (με ποσό 15.000 ευρώ) για να κάνουν δική τους δουλειά.
Το συνολικού προϋπολογισμού 91,4 εκατομμυρίων ευρώ πρόγραμμα, που θα υλοποιηθεί σε διάστημα τριετίας, περιλαμβάνει: 1. Πρόγραμμα επιχορήγησης πολύ μικρών επιχειρήσεων για τη δημιουργία Νέων Θέσεων Εργασίας (ΝΘΕ) με στόχο την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας 18-64 ετών, προϋπολογισμού 68 εκατομμυρίων ευρώ, που θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2010. 2. Πρόγραμμα επιχορήγησης 1.500 Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΝΕΕ) ηλικίας 18-64 ετών, προϋπολογισμού 23,4 εκατομμυρίων ευρώ, που θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2009.
Εκτός από τη σημαντική αύξηση της επιδότησης των Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, την οποία προανήγγειλε η Proslipsis πριν λίγο καιρό, το πρόγραμμα φέρνει και τις ακόλουθες καινοτομίες: - Την υποστήριξη από τον ΟΑΕΔ των Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών με σεμινάρια επιχειρηματικότητας, πριν την δημιουργία της ατομικής τους επιχείρησης. - Έμφαση κατά την αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων των επιδοτούμενων Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών στην ύπαρξη καινοτομιών στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα παρέχει η επιχείρησή τους. - Τη στήριξη των ατομικών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος Νέων Θέσεων Εργασίας, καθώς απευθύνεται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις με προσωπικό μέχρι εννέα άτομα. - Την αυξημένη επιδότηση που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους στο πλαίσιο του προγράμματος ΝΘΕ, η οποία ανέρχεται στα 26 ευρώ ημερησίως, για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες, λόγω της προσαρμογής και εξοικείωσης των ανέργων με το εργασιακό περιβάλλον και στα 22 ευρώ ημερησίως για τους υπόλοιπους 20 μήνες απασχόλησης.
Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας Μέσω του προγράμματος Νέων Θέσεων Εργασίας θα επιδοτηθούν επιχειρήσεις της Αττικής προκειμένου να απασχολήσουν 5.000 ανέργους. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στα 26 ευρώ την ημέρα για τους πρώτους τέσσερις μήνες απασχόλησης, λόγω της εργασιακής προσαρμογής και εξοικείωσης των ανέργων με το εργασιακό περιβάλλον και στα 22 ευρώ την ημέρα, για τους υπόλοιπους 20 μήνες απασχόλησης. Τα ποσά αυτά περιορίζονται στο ήμισυ για απασχόληση επιδοτούμενων με καθεστώς μερικής απασχόλησης (από 4 ώρες και άνω και λιγότερο από 8 ώρες ημερησίως). Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 24 μήνες και η καταβολή της επιχορήγησης γίνεται από την ημερομηνία πρόσληψης και υπολογίζεται για κάθε εργάσιμη ημέρα πλήρους απασχόλησης και μέχρι 25 ημέρες κατ’ανώτατο όριο για κάθε μήνα εφόσον όμως υπάρχουν κατά κανόνα 20 τουλάχιστον ημερομίσθια το μήνα για κάθε επιχορηγούμενο εργαζόμενο.
Προτεραιότητα στην κάλυψη των θέσεων (και τουλάχιστον το 30% των συνολικών θέσεων) έχουν οι άνεργοι που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, δηλαδή άνεργες γυναίκες μητέρες ανηλίκων τέκνων, άνεργοι άνω των 50 ετών, μακροχρόνια άνεργοι, καθώς και οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τους τομείς του τουρισμού, πολιτισμού και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. Από τις θέσεις αυτές ποσοστό 60% θα καλυφθεί από γυναίκες.
Για την υπαγωγή μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα θα πρέπει η δημιουργούμενη θέση εργασίας να αντιπροσωπεύει καθαρή αύξηση του αριθμού των εργαζομένων της, σε σχέση με το μέσο όρο των 12 τελευταίων μηνών, πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Η μερική και η εποχική απασχόληση υπολογίζονται στην καθαρή αύξηση (ισοδυναμούν με κλάσμα ετησίων μονάδων εργασίας). Εάν η πρόσληψη δεν αντιπροσωπεύει καθαρή αύξηση του αριθμού των εργαζομένων της επιχείρησης, αλλά αφορά σε πλήρωση κενής θέσης που δημιουργήθηκε μετά από οικιοθελή αποχώρηση, συνταξιοδότηση λόγω ηλικίας, οικιοθελή μείωση του χρόνου εργασίας ή καταγγελία της σύμβασης εργασίας μετά από μήνυση για αξιόποινη πράξη, μπορεί να προσληφθεί μέσω του προγράμματος μόνον άνεργος σε μειονεκτική θέση.
Τα άτομα που θα προσληφθούν από τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει: · Να έχουν την ιδιότητα του άνεργου και δελτίο ανεργίας τους σε ισχύ, δύο (2) τουλάχιστον μήνες μέχρι την υπόδειξη τους από τις Υπηρεσίες. · Να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας. · Να έχουν συμπληρώσει το έντυπο εξατομικευμένης παρέμβασης, και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
Μετά τη διαδικασία εξατομικευμένης παρέμβασης και σύμφωνα με τις προτάσεις που περιέχονται στα ατομικά σχέδια δράσης, οι Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν τους προς πρόσληψη ανέργους στις ενδιαφερόμενες για υπαγωγή στο πρόγραμμα επιχειρήσεις, με στόχο τη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης. Μετά την πρόσληψή τους εκδίδεται εγκριτική απόφαση υπαγωγής της επιχείρησης στο πρόγραμμα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Η εγκριτική απόφαση εκδίδεται το αργότερο μέσα σε ένα μήνα από την προέγκριση υπαγωγής της επιχείρησης στο πρόγραμμα (πιστοποίηση κάλυψης προϋποθέσεων ένταξης). Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας (παλαιές και νέες) καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
Δεν είναι δυνατή η επιχορήγηση επιχειρήσεων: · Για τα άτομα που κατά το τελευταίο 12μηνο πριν από την ημερομηνία υπαγωγής τους στο πρόγραμμα είχαν απασχοληθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση. · Για άτομα που τοποθετούνται αναγκαστικά με τις διατάξεις Ν.2643/98. · Επιχειρήσεις που μεταβιβάστηκαν ή αλλάζουν νομική μορφή ή διαλύονται και επαναλειτουργούν στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας, επιχορηγούνται μόνο για όσο επιπλέον προσωπικό προσλάβουν πέραν αυτού που κατά μέσο όρο απασχολήθηκε στην προηγούμενη επιχείρηση κατά το τελευταίο 12μηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης.
Επίσης, δεν μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα: - Οι επιχειρήσεις που διέπονται, από τις διατάξεις του Ν. 2190/94, όσον αφορά στην πρόσληψη του προσωπικού τους (συμπεριλαμβανομένων και των αμιγών και μικτών επιχειρήσεων των ΟΤΑ α΄και β΄ βαθμού). - Τα νυχτερινά κέντρα και οι εταιρείες προσωρινής απασχόλησης (άρθρο 20 του Ν.2956/2001), για μισθωτούς τους που παρέχουν εργασία σε άλλον εργοδότη (έμμεσος εργοδότης). - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης, οι επιχειρήσεις προώθησης προϊόντων και παροχής υπηρεσιών μέσω τηλεφώνου (telemarketing). - Οι τομείς ναυπηγείων, άνθρακα, κ.λ.π., σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ.2 και παρ.3 του Κανονισμού (Ε.Κ.) αριθμ. 2204/2002 της Επιτροπής.
Τα δικαιολογητικά ένταξης υποβάλλονται από τις επιχειρήσεις στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, όπου και θα απασχοληθούν οι μισθωτοί, και είναι τα ακόλουθα: · Έντυπη αίτηση, στην οποία θα αναφέρονται ανά ειδικότητα οι θέσεις για τις οποίες ζητούν να επιχορηγηθούν. · Καταστατικό ή ΦΕΚ (όπου δημοσιεύτηκε το καταστατικό) ή έναρξη επιτηδεύματος. · Αριθμητική κατάσταση υπογεγραμμένη με το προσωπικό που απασχολούν ανά κατηγορία και ανά μήνα κατά τους 12 μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησής τους συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση.
Οι αρμόδιοι προϊστάμενοι των ΚΠΑ και ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ κρίνουν για την ύπαρξη αυτών των προϋποθέσεων. Πριν την καταβολή της επιχορήγησης ελέγχονται επίσης από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ: α) Έντυπη κατάσταση που θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο των προσληφθέντων βάσει του προγράμματος, τη χρονολογία πρόσληψης, τα ημερομίσθια που πραγματοποιήθηκαν κατά μήνα, το ποσό της ημερήσιας επιχορήγησης, το ποσό με το οποίο βαρύνεται ο ΟΑΕΔ σύμφωνα με το πρόγραμμα, το συνολικό ακαθάριστο ποσό που δικαιούται ο εργαζόμενος το οποίο δεν θα είναι κατώτερο του προβλεπόμενου από τις οικείες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και στη στήλη της υπεύθυνης δήλωσης, τις υπογραφές των προσληφθέντων μισθωτών, ότι απασχολήθηκαν και πληρώθηκαν το χρονικό διάστημα για το οποίο ζητείται η επιχορήγηση. β) Μισθολογικές καταστάσεις ή αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις (Α.Π.Δ.), οι οποίες μπορούν να υποβληθούν και σε ηλεκτρονική μορφή, συνοδευόμενες με υπεύθυνη δήλωση. γ) Γραμμάτιο είσπραξης ή βεβαίωσης απόδοσης ασφαλιστικών εισφορών της επιχείρησης. δ) Κατάσταση προσωπικού και ωρών εργασίας θεωρημένη από την αρμόδια Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας. ε) Βεβαίωση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, όπου απαιτείται. Οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ πραγματοποιούν επίσης επιτόπιους ελέγχους πριν την καταβολή της εκάστοτε επιχορήγησης και συντάσσει σχετικές εκθέσεις.
Νέοι Ελεύθεροι Επαγγελματίες Το πρόγραμμα Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών έχει ως στόχο την ενθάρρυνση των ανέργων της Περιφέρειας Αττικής που αποφασίζουν να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση, μέσω της οικονομικής τους ενίσχυσης.
Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα ανέρχεται στα 15.000 ευρώ, από τα οποία 5.000 ευρώ καταβάλλονται με την έκδοση της εγκριτικής απόφασης και τα υπόλοιπα 10.000 ευρώ καταβάλλονται σε δύο ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις των 5.000 ευρώ η κάθε μία, καταβαλλόμενη στο τέλος κάθε εξαμήνου από την υπαγωγή του και αφού θα έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον ένας επιτόπιος έλεγχος κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα (όπου και διαπιστώνεται η κανονική λειτουργία της επιχείρησης). Το ποσό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ, στις περιπτώσεις επιδοτούμενων ανέργων, που διακόπτουν την επιδότηση ανεργίας μέχρι τον δεύτερο (2ο) μήνα της επιδότησής τους, προκειμένου να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Η διάρκεια της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που εντάσσεται στο πρόγραμμα ορίζεται σε δώδεκα μήνες, από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής εγκριτικής απόφασης.
Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν: - την ιδιότητα του ανέργου και να διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ μέχρι και τριάντα (30) ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς τους. - Ελληνική υπηκοότητα ή η υπηκοότητα άλλου Κράτους-Μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας. - αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ).
Επίσης θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στη διαδικασία εξατομικευμένης παρέμβασης (υπογεγραμμένη από τον εργασιακό σύμβουλο ή τον αρμόδιο υπάλληλο και τους ίδιους), να έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο Συμβουλευτικής στην Ανάληψη Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών στο ΚΠΑ ή ΚΠΑ 2 στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι, νε έχουν προβεί σε έναρξη επιτηδεύματος μετά τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης και υποχρεωτικά μετά τη δημοσίευση της απόφασης στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, και να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
Στο πρόγραμμα μπορούν να υπαχθούν μέχρι δύο μέλη εταιρειών (με την προϋπόθεση ότι έκαστος υποψήφιος για ένταξη στο πρόγραμμα μετέχει με ποσοστό 50% στο εταιρικό κεφάλαιο): Ομορρύθμων (Ο.Ε.), Ετερορρύθμων (Ε.Ε.), μόνο για τα ομόρρυθμα μέλη τους και Ε.Π.Ε, καθώς και μέχρι και δύο μέλη συνεταιρισμών.
Αντίθετα, δεν μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα: · Επαγγέλματα που απαιτούν την ύπαρξη κενής θέσης (π.χ. συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές κλπ.) και συνεπώς η δημιουργία επιχείρησης δεν εξαρτάται από την απόφαση και την πρωτοβουλία του ενδιαφερόμενου, που θα μπορούσε να ενισχυθεί με την παροχή της επιχορήγησης. · Όσοι απασχοληθούν με την εκμετάλλευση επιβατικού δημοσίας χρήσεως (ΤΑΧΙ), λεωφορείου ή φορτηγού δημοσίας χρήσεως. · Όσοι δημιουργούν εποχικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις αποκλειστικά χωματουργικών εργασιών, φροντιστήρια, εργαστήρια ή κέντρα ελευθέρων σπουδών, καντίνες, περίπτερα, φαρμακεία, επιχειρήσεις που λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο τις βραδινές ώρες (10 μ.μ. - 6 π.μ.), καθώς και επιχειρήσεις που παρέχουν ψυχαγωγικές υπηρεσίες μαζικού χαρακτήρα (νυκτερινά κέντρα διασκέδασης, αναψυκτήρια, ντίσκο κ.ά.), τυχερά, ψυχαγωγικά ή ηλεκτρονικά παιχνίδια, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, λαχείων και συναφή αυτών. · Πλανόδιες επιχειρήσεις. · Οι επιχειρήσεις εκείνες που έχουν σύνθετο αντικείμενο δραστηριότητας και το ένα εξ’ αυτών περιλαμβάνεται στις εξαιρέσεις. · Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε.). · Όσοι δημιουργούν επιχείρηση που έχει το ίδιο αντικείμενο δραστηριότητας με επιχείρηση που λειτουργούσε στον ίδιο χώρο από άλλο επαγγελματία μέσα στο τελευταίο εξάμηνο πριν από την ημερομηνία έναρξης εργασιών της νέας επιχείρησης στη ΔOΥ. · Όσοι είχαν άλλη επιχείρηση μετά την 1.1.2000. · Όσοι έχουν επιχορηγηθεί από προγράμματα ΝΕΕ κατά το παρελθόν.
Η διαδικασία του προγράμματος περιλαμβάνει τρία στάδια: 1. Υποβολή «αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα - υπεύθυνης δήλωσης», η οποία περιλαμβάνει περιγραφή του επιχειρηματικού σχεδίου του ΝΕΕ. Η Υπηρεσία ελέγχει από τα δικαιολογητικά αν πληρούνται οι προϋποθέσεις υπαγωγής των δικαιούχων στο πρόγραμμα. 2. Επιλογή των επιχειρηματικών σχεδίων που θα χρηματοδοτηθούν. Η επιλογή γίνεται από τριμελή επιτροπή αξιολόγησης που συστήνεται με απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ. Τα κριτήρια αξιολόγησης, περιλαμβάνουν: - Την οικονομοτεχνική επάρκεια του επιχειρηματικού σχεδίου. - Την ύπαρξη επιπλέον χρηματοδοτικών πόρων π.χ. μέσω τραπεζικού δανεισμού. - Την ύπαρξη καινοτομιών στα προϊόντα ή υπηρεσίες που θα παρέχει η επιχείρηση ή/και το βαθμό καινοτομίας στη διαδικασία παραγωγής και διάθεσης αυτών. - Τη συνάφεια και επάρκεια του ενδιαφερομένου με το αντικείμενο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, η οποία θα τεκμηριώνεται με ύπαρξη τυπικών προσόντων, επαγγελματικής εμπειρίας κλπ. - Την ύπαρξη στοιχείων δικτύωσης, δηλαδή παραγωγικών ή άλλων διασυνδέσεων με υφιστάμενες επιχειρήσεις - Τις συμπράξεις μεταξύ δύο ή περισσοτέρων ανέργων για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης.
Εκδίδεται από την Υπηρεσία εγκριτική απόφαση υπαγωγής του επαγγελματία στο Πρόγραμμα, μετά από επιτόπιο έλεγχο από εκπρόσωπο του Οργανισμού (στο χώρο της επιχείρησης), στον οποίο ελέγχονται (και πιστοποιούνται σε έκθεση «ελέγχου-υπεύθυνη δήλωση»): - Βεβαίωση έναρξης της δραστηριότητας της επιχείρησης από τη ΔΟΥ. - Εξοφλημένα τιμολόγια ή αποδείξεις αγοράς περασμένα στα επίσημα θεωρημένα από την αρμόδια ΔΟΥ βιβλία της επιχείρησης τους, αξίας τουλάχιστον ίσης με το 40% του ποσού της επιχορήγησης (εμπορεύματα, εξοπλισμοί, πρώτες ύλες κ.λ.π). Για τις περιπτώσεις των υποψηφίων που συμμετέχουν στη δημιουργία νέων Εταιριών και Συνεταιρισμών, τα εξοφλημένα τιμολόγια ή οι αποδείξεις υπολογίζονται κατά το τμήμα εκείνο το οποίο αντιστοιχεί στη συμμετοχή έκαστου των υποψηφίων στο κεφάλαιο της Εταιρείας ή του Συνεταιρισμού. - Καταστατικό σύστασης της Εταιρείας ή του Συνεταιρισμού εφόσον πρόκειται για Εταιρεία ή Συνεταιρισμό στον οποίο συμμετέχει ο ενδιαφερόμενος και - Νόμιμα πιστοποιητικά για την άσκηση του επαγγέλματός του, όπου αυτά απαιτούνται. - Μισθωτήριο θεωρημένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή τίτλο ιδιοκτησίας του χώρου στον οποίο στεγάζεται η επιχείρηση. - Βεβαίωση ότι οι ΝΕΕ απασχολούνται αποκλειστικά στην επιχείρησή τους και είναι ασφαλισμένοι κατά κύριο λόγο στον Ασφαλιστικό Φορέα που υπάγεται η επιχείρηση. - Διαπιστώνεται ότι η επιχείρηση λειτουργεί ανεξάρτητα και σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο (εκτός του χώρου της κατοικίας του επαγγελματία), κατά τρόπο ώστε να εξυπηρετεί ικανοποιητικά το σκοπό της. Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η λειτουργία της επιχείρησης σε χώρο εντός της οικίας (κατάλληλα διαμορφωμένο) στις περιπτώσεις: α) μητέρας παιδιού σε προσχολική ηλικία, β) γυναίκας που φροντίζει στην οικία της, συγγενείς α΄ βαθμού με αναπηρία, άνω του 70%. Για τις περιπτώσεις αυτές οι ενδιαφερόμενες απαιτείται να προσκομίζουν βεβαιώσεις, πιστοποιητικά κ.λπ. από δημόσιους φορείς.
Σε περίπτωση που συντρέχουν οι προϋποθέσεις υπαγωγής και η έκθεση του επιτόπιου ελέγχου είναι θετική, ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται για την ένταξή του στο πρόγραμμα και καλείται να προσέλθει στην Υπηρεσία, μέσα σε είκοσι (20) ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία γνωστοποίησης της ένταξής του και να προσκομίσει α) βεβαίωση φορολογικής & ασφαλιστικής ενημερότητας όταν απαιτείται, και β) τιμολόγιο που εκδίδεται σύμφωνα με το άρθρ.12 παρ.3 Προεδρικού Διατάγματος 186/92 ΚΒΣ και γ) αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού, προκειμένου να του χορηγηθεί η προκαταβολή.
Πληροφορίες Περισσότερες πληροφορίες για τα δύο προγράμματα, καθώς και για τη διαδικασία ένταξης σε αυτά, παρέχουν οι κατά τόπους υπηρεσίες ΟΑΕΔ Αττικής.
|