Αθήνα 7.12.2005, 20:03 Αλλά δύο επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης, σε εξειδικευμένες δεξιότητες χρήσης πληροφορίας και επικοινωνίας αυτή τη φορά, για 30.000 εργαζόμενους και 3.500 ανέργους, ανακοίνωσε το υπουργείο Απασχόλησης. Η υλοποίησή τους θα ξεκινήσει περί τα μέσα του 2006.
Το πρώτο πρόγραμμα αφορά 30.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού, του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και αυτοαπασχολούμενους όλων των κλάδων και των τομέων της παραγωγικής – επιχειρηματικής δραστηριότητας, όλων των εκαπιδευτικών επιπέδων (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ). Σεμινάρια θα υλοποιηθούν σε όλη την επικράτεια και κάθε ένα θα είναι διάρκειας 100 ωρών και 32 ημέρων. Με την απόφοίτησή τους οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν σχετικό πιστοποιητικό πληροφορικής (ECDL, Cambridce, κ.λπ.). Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 38.550.000 ευρώ.
Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά 3.500 ανέργους, στους οποίους στοχεύει να προσφέρει ταχεία απόκτηση εξειδικευμένων δεξιοτήτων και συγκεκριμένα κατάρτιση στην ανάπτυξη λογισμικού, στα δίκτυα υπολογιστών, στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τις βάσεις δεδομένων, τη σχεδίαση ιστοσελίδων κ.ά., ώστε οι ωφελούμενοι να αποκτήσουν τα απαραίτητα εκείνα προσόντα που θα ενισχύσουν την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας, σε θέση πλήρους απασχόλησης. Θα γίνονται δεκτοί εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνεργοι, ανεξάρτητα από το αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι, και οι οποίοι είναι απόφοιτοι μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 12,5 εκατομμύρια ευρώ.
Το συνολικό ύψος της δαπάνης των προγραμμάτων κατάρτισης εργαζομένων και ανέργων ξεπερνά τα 51 εκατομμύρια ευρώ, που θα καλυφθούν τόσο από δημόσιους (εθνικούς και ευρωπαϊκούς) πόρους όσο και από ιδιωτική συμμετοχή.
Όπως γνωρίζουν ήδη οι αναγνώστες της, η Proslipsis είναι η μόνη εφημερίδα του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου που δημοσιεύει αναλυτικά τα επιδοτούμενα σεμινάρια (ανά ΚΕΚ, περιοχή κ.λπ.), τον κατάλληλο χρόνο, δηλαδή λίγο πριν ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων και η υλοποίησή τους.
|