Αθήνα 24.7.2008, 14:22 Στο πλαίσιο του προγράμματος για εκπαίδευση των ειδικών, το Ίδρυμα Αριστείδης Δασκαλόπουλος διοργανώνει στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2008 σεμινάριο με θέμα: "Βασικές αρχές της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων".
Πρόκειται για ένα ειδικό σεμινάριο με κεντρικό στόχο την εκπαίδευση και ενημέρωση των ανθρώπων που εργάζονται στη βιομηχανία τροφίμων, στις μονάδες μαζικής εστίασης, αλλά και όλων όσοι ασχολούνται καθημερινά με θέματα που σχετίζονται με την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων (παραγωγή, ποιοτικός έλεγχος, κ.λπ.).
Η θεματολογία του σεμιναρίου περιλαμβάνει: Ασφάλεια τροφίμων (θέματα δημόσιας υγείας και νομοθεσίας), αρχές ελέγχου ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών στα τρόφιμα, ορθές πρακτικές υγιεινής και παραγωγής τροφίμων, αρχές συστήματος HACCP, αρχές καθαριότητας και απολύμανσης, σχεδιασμός εξοπλισμού για ελαχιστοποίηση προβλημάτων υγιεινής στους χώρους παραγωγής τροφίμων, ιχνηλασιμότητα, κ.λπ.
Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει παρουσίαση και συζήτηση συγκεκριμένων case studies για την καλύτερη κατανόηση και εμπέδωση του εκπαιδευτικού υλικού. Η ομάδα των ομιλητών θα απαρτίζεται από διακεκριμένους καθηγητές στον χώρο τους, με εξειδικευμένες γνώσεις επί των θεμάτων που θα παρουσιάσει ο καθένας.
Την επιστημονική επιμέλεια του σεμιναρίου έχει αναλάβει ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΑΔ, κ. Σοφός Ιωάννης, Καθηγητής στο “Colorado State University” (πανεπιστήμιο της πολιτείας του Colorado), ο οποίος κατέχει τον τίτλο του "Διακεκριμένου Καθηγητή".
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, ως προσφορά του ΙΑΔ στη γνώση και την εκπαίδευση των ειδικών, ενώ περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο δικτυακό τόπο του Ιδρύματος.
|