ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Δικαίωση της Proslipsis από το ΣτΕ: Συρρικνώνετε το ΑΣΕΠ (3/4/08)


Αθήνα 3.4.2008, 12:26
Η προσπάθεια περιορισμού του ΑΣΕΠ σε τυπικό έλεγχο των προσλήψεων προσβάλλει το Σύνταγμα και τις αρχές της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, δικαιώνοντας ένα μέρος του πρόσφατου ρεπορτάζ της Proslipsis που αναδείκνυε τη γελοιότητα του σημερινού συστήματος προσλήψεων.

Το ΑΣΕΠ πρέπει να είναι σε θέση να ελέγχει ουσιαστικά και όχι τυπικά τις προσλήψεις, εποπτεύοντας τόσο στο περιεχόμενο της προκήρυξης και τις διαδικασίες πρόσληψης, όσο και στις προφορικές συνεντεύξεις και την έκδοση των αποτελεσμάτων, τονίζεται στην απόφαση του Ε' Τμήματος του ΣτΕ, η οποία επιπλέον υπενθυμίζει ότι δεν επιτρέπονται εξαιρέσεις από το επίσημο σύστημα προσλήψεων του ν. 2190/94 πέρα από εκείνες που προβλέφθηκαν νομοθετικά μέχρι και τη θέσπιση του αναθεωρημένου Συντάγματος το 2001. Εκτοτε μπορεί μεν η πολιτεία να αναθέτει σε όργανα του Δημοσίου ή σε άλλους φορείς την οργάνωση διαδικασιών πρόσληψης στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, οφείλει όμως να αναθέτει στο ΑΣΕΠ τον ουσιαστικό έλεγχο των προσλήψεων αυτών.

Με βάση το σκεπτικό της απόφασης, το ΑΣΕΠ νομιμοποιείται πλέον να απαιτήσει από το υπουργείο Εσωτερικών πλήρη έλεγχο επί όλων των προσλήψεων και ιδιαίτερα αυτών των ΔΕΚΟ, αλλά και να ζητήσει άρση των αντισυνταγματικών διατάξεων που υπονομεύουν τόσο το ίδιο όσο και τον ν. 2190/94.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved