ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Κινητικότητα στο Δημόσιο Επιστροφή    
Κ. Ζαχαριάδης: Ρουσφετολογικές πρακτικές σε μετατάξεις - αποσπάσεις

Proslipsis.gr | Αθήνα 8.12.2020, 23:03

Ρουσφετολογικές πρακτικές του παρελθόντος καταλογίζει στην κυβέρνηση ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, με αφορμή την ανακοίνωση 12.221 θέσεων για μετατάξεις και αποσπάσεις με το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας (ΕΣΚ), που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

«Δυστυχώς η ΝΔ και στο θέμα της κινητικότητας, με επαναλαμβανόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις εισάγει διαρκώς εξαιρέσεις από το ΕΣΚ, επαναφέροντας ρουσφετολογικές πρακτικές του παρελθόντος και στερώντας τη δυνατότητα μετατάξεων και αποσπάσεων σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους», αναφέρει ο κ. Ζαχαριάδης, διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται σε αυτονόητες περιπτώσεις λόγω ειδικών συνθηκών, όπως για παράδειγμα το προσωπικό του ΕΣΥ, αλλά για πλειάδα άλλων εξαιρέσεων χωρίς προφανή αιτιολογία.

Ο Τομεάρχης υπενθυμίζει ότι «το ΕΣΚ θεσπίστηκε με το ν. 4440/2016 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί μια δημοκρατική κατάκτηση για τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα. Με το ΕΣΚ δίνεται, για πρώτη φορά, η δυνατότητα της μετακίνησης των υπαλλήλων με πλήρη διαφάνεια και στη βάση των πραγματικών αναγκών της διοίκησης, βάζοντας στο περιθώριο τις αδιαφανείς και πελατειακές πρακτικές του παρελθόντος.

Σε συνδυασμό με τον Στρατηγικό Προγραμματισμό Προσλήψεων και τον κανόνα 1/1 στο λόγο προσλήψεων - αποχωρήσεων των δημοσίων υπαλλήλων, η κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τις βάσεις για την ορθολογική στελέχωση των φορέων του δημοσίου τομέα».

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρεται και στις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, επισημαίνοντας ότι και σε αυτές επικρατεί η ίδια παλαιοκομματική λογική από την πλευρά της κυβέρνησης, μέσω συνεχών παρακάμψεων του ΑΣΕΠ, αλλά και στο ζήτημα της επιλογής προϊσταμένων, όπου διαπιστώνει τοποθετήσεις φίλων και αρεστών χωρίς διαδικασία κρίσεων.

Και καταλήγει: «Η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από ένα δημόσιο τομέα που θα λειτουργεί με αξιοκρατία, διαφάνεια και ορθολογική στελέχωση. Καλούμε την κυβέρνηση να στηρίξει το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας και να σταματήσει τα πελατειακά παιχνίδια εισάγοντας διαρκώς παρεκκλίσεις από το πεδίο εφαρμογής του». 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved