ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Κινητικότητα στο Δημόσιο Επιστροφή    
Δημόσιο: Πρόσκληση προς δημοσίους υπαλλήλους για ένταξη στον νέο κύκλο κινητικότητας
 

Proslipsis.gr | Αθήνα 07.04.2022, 21:02

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενεργοποιεί τον Α΄ Κύκλο Κινητικότητας για το 2022 με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών των φορέων που έχουν υποβάλει αίτημα, αφενός για την πλήρωση κενών θέσεων μέσω μετάταξης και αφετέρου για την κάλυψη των αναγκών τους μέσω απόσπασης (σχετική εγκύκλιος στα συνημμένα). 

Μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας προτεραιότητα θα δοθεί  στην κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών εκείνων που υστερούν σε ανθρώπινο δυναμικό. Στο πλαίσιο αυτό έχουν εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας συνολικά 15.722 αιτήματα φορέων εκ των οποίων τα 14.577 αφορούν σε μετάταξη και τα 1.145 σε απόσπαση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν το αίτημά τους στην πλατφόρμα https://hr.apografi.gov.gr του Υπουργείου Εσωτερικών έως την Κυριακή 17 Απριλίου.

Όπως αναφέρει το παραπάνω Υπουργείο, «ο Ετήσιος Κύκλος Στελέχωσης συνιστά ένα ολοκληρωμένο σύστημα κάλυψης των αναγκών του Δημοσίου σε ανθρώπινο δυναμικό και απαρτίζεται από:
- Α΄ και Β΄ Κύκλο Κινητικότητας, 
- Ετήσιο Προγραμματισμό Προσλήψεων ο οποίος εγκρίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, 
- Ετήσιο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό Προσλήψεων του ΑΣΕΠ, ο οποίος εφαρμόζεται φέτος για πρώτη φορά.

Υπενθυμίζεται ότι με νομοθετική διάταξη είχε προηγηθεί η κατάργηση πλήθους παρεκκλίσεων που προκαλούσαν σημαντικές ανισορροπίες στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δημοσίου με κάποιες εξ αυτών να εμφανίζονται υπερστελεχωμένες και άλλες δραματικά υποστελεχωμένες».

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε εγκύκλιο προς τους φορείς για την κινητικότητα.
 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Proslipsis.gr - Εγκύκλιος για την κινητικότητα 07042022.pdf

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved