ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Κινητικότητα στο Δημόσιο Επιστροφή    
Νέος κύκλος κινητικότητας στο δημόσιο τομέα τον Ιανουάριο του 2024

Proslipsis.gr | Αθήνα 09.12.2023, 17:23

Λόγω των διεξαχθέντων δημοτικών εκλογών, δεν θα υπάρξει κύκλος κινητικότητας στο δημόσιο τομέα το 2023, όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά τον Ιανουάριο του 2024, ανακοινώνει λίγο καθυστερημένα το Υπουργείο Εσωτερικών κι ενώ συνεχίζονται οι αντιστοιχίσεις προσόντων από φορείς, λόγος για τον οποίο καθυστέρησε ο κύκλος κινητικότητας 2023.

Ειδικότερα, το παραπάνω Υπουργείο ανακοινώνει ότι κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 28 του ν. 2190/1994, οι οποίες σύμφωνα με το αρ. 17 του ν. 3870/2010 (Α 138), όπως ισχύει, ισχύουν για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων, ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη της τριμελούς Επιτροπής στο Συμβούλιο της Επικρατείας (παρ. 4 του αρ. 28 του ν. 2190/1994) προκειμένου να διενεργηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4440/2016 ο προβλεπόμενος κύκλος κινητικότητας εντός του 2023. Η αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε το προαναφερόμενο αίτημα, οπότε και δεδομένου ότι η απαγόρευση/αναστολή ισχύει για τους υπαλλήλους των οτα α΄ και β΄ βαθμού μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων, εντός του τρέχοντος έτους δεν θα διενεργηθεί κύκλος κινητικότητας αλλά θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο 2024. Το ίδιο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί και κάθε απαιτούμενη περαιτέρω ενέργεια, ιδίως συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας, για την ολοκλήρωση των μετατάξεων των υπαλλήλων στον κλάδο ΠΕ Επιτελικών Στελεχών. 

Το Υπουργείο ανακοινώνει επίσης ότι, κατόπιν της αριθμ. 26/31.10.2023 Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκε ο ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων έτους 2024, οι θέσεις που δεν εγκρίθηκαν, αποδεσμεύτηκαν στην εφαρμογή του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, οπότε και αμέσως με την έναρξη του Α΄ κύκλου Κινητικότητας 2024 εντός του Ιανουαρίου, οι Υπηρεσίες θα είναι σε θέση να συμπεριλάβουν και αυτές, εφόσον απαιτείται, στα αιτήματά τους για την κάλυψή τους μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved